משלמים אלפי שקלים לעורך הדין של הקבלן, אבל האם הוא מייצג אתכם? ומה חשוב לבדוק כדי לא לשלם פעמיים?
ברכישת דירה חדשה מקבלן, רבים מהרוכשים מגלים שהם מחויבים לשלם סכום קבוע עבור שכר טרחת עורך דין קבלן, בהתאם לתקנות החוק. למשל, בדירות שמחירן עד 4.6 מיליון ₪, גובה שכר הטרחה עומד על כ-5,374 ₪ בתוספת מע”מ.
אבל חשוב להבין: עורך הדין של הקבלן אינו עורך הדין שלכם. הוא אינו מייצג אתכם – אלא את האינטרסים של הקבלן בלבד. תפקידו העיקרי הוא לדאוג לרישום הזכויות שלכם בטאבו (פנקס הבתים המשותפים). אך לא לספק לכם ייעוץ משפטי אישי, לא לבדוק את החוזה, ולא להגן על הזכויות שלכם.
לכן, מומלץ לשכור עורך דין לענייני נדל"ן שייצג אתכם באופן פרטי מול היזם. עורך הדין שלכם יבחן לעומק את חוזה רכישת הדירה מהקבלן. יוודא שאין סעיפים מקפחים, יסביר לכם את ההשלכות הפיננסיות וילווה אתכם לאורך כל הדרך.
💡 בנוסף, חשוב לבדוק האם שכר טרחת עורך דין קבלן בקניית דירה כולל גם דיווח לרשויות המס. לעיתים עורך הדין של הקבלן מבצע את הדיווח בעצמו. ובמקרה כזה ניתן לבקש מעורך הדין האישי שלכם להפחית את העלות – חיסכון של כ-1,500 ₪.
📌 לסיכום:
שכר טרחת עורך דין קבלן הוא תשלום חובה – אבל לא תחליף לייעוץ משפטי אישי. השקעה בעורך דין פרטי מומחה לנדל"ן תבטיח שתעברו את התהליך בצורה בטוחה, חוקית ובלי הפתעות יקרות בהמשך.