נשמע דומה – אבל בפועל זה עולם אחר. ההבדל בין קבוצת רוכשים מול קבוצת רכישה יכול לשנות לחלוטין את אופי ההשקעה והסיכון שלוקחים.

בשנים האחרונות, רוכשים רבים בישראל נחשפים לשמות כמו "קבוצת רוכשה" ו"קבוצת רכישה", אך לא תמיד מבינים את ההבדל. בפועל, מדובר בשני מודלים שונים בתכלית, עם רמות שונות של סיכון, מעורבות וביטחון משפטי. וזה מתאים ללקוחות שמעדיפים לקנות דירה על הניר מאשר דירות יד שניה.

🔹 קבוצת רכישה.
קבוצה של אנשים שמתארגנת יחד כדי לרכוש יחד קרקע ולבנות עליה בניין מגורים. עניין: לחסוך בעלויות כמו רווח יזמי, מע"מ על בנייה ועוד. ההבטחות מושכות, אבל דווקא כאן הרוכשים נכספים לסיכון משמעותי. אין לרוב ליווי בנקאי מלא, אין ערבויות לפי חוק המכר, וכל עיכוב או כשל תכנוני נופל על הרוכשים.

🔹 קבוצת רוכשים.

לעומת זאת, הקבוצה מתאגדת כדי לרכוש דירות מפרויקט יזמי קיים, כיחידה צרכנית אחת. במקום לקנות קרקע או לתכנן ולבנות בעצמה, הקבוצה משתמשת בכוח קנייה משותף כדי לקבל הצעות משתלמות מהקבלן.
והיתרון הגדול? מדובר בעסקה רגילה לכל דבר. והיא מוגנת לפי חוק המכר, עם ערבויות, לוחות זמנים, ויחסים חוזים ישירים מול היזם. הארגון של הקבוצה מתוכנן ע"י גורםוך (כמו החברה שלנו), וגובה עמלה קופה מראש

📌לסיכום:

רוכשים שמבינים את ההבדל בין קבוצת רוכשים לקבוצת רכישה יודעים לזהות פער מהותי בדיוק, באחריות ובסיכון. אם אתם מחפשים מחירים טובים עם ראש שקט, קבוצת רוכשים תעניק לכם את הביטחון והפשטות. אם אתם מוכנים לקחת חלק פעיל, להיחשף לאתגרים, ולנהל תהליך מהשורש – קבוצת רכישה יכולה להתאים, אבל עם הרבה זהירות.